reviews

 

DET DYBESTE STED:

“Det dybeste sted: opera i nutidigt tonesprog, som i en intens og medrivende fortolkning går lige så bredt ud, som Alban Berg gjorde det med “Lulu”.”

/Bent Fabricius-Bjerre

___

“Och det är en underligt skönt vemodig klang som omsluter detta nya sammanhang, som efter urpremiären i Helsingör tidigare i somras inte bara kallades för en vibrerande skärningspunkt mellan civilisation och kultur. Utan som också utnämndes till en av de mest intressanta scenhändelserna i våra trakter. Även när verket presenteras i koncentrerad version har ”Den djupaste platsen” en särskild resonans av egensinnig musikalitet parat med starkt ärende.”

“Behöver jag säga att det låter vackert? Daniel Hjorths komposition låter accordeon möta cello, basklarinett och keyboard. Klangbilden uppstår när tonernas kanter avlöses av längre mättade bågar. Så rör sig musiken i snabba ornamenterande löpningar som utvecklas till förtätade tonflätor bortom alla kategorier. Hela tiden sångbart, fantasifullt och utsökt tolkat av ensemblen som helhet.”

/Malena Forsare, Sydsvenskan.se 26 July 2014

___

“Den stora behållningen av Det dybeste sted finns i musiken, det välgjorda kringverket och de medverkandes mycket fina prestationer i både sång och agerande. Daniel Hjorts musik är melodisk och mycket lättlyssnad utan att vara banal. Det är svårt att sortera in den i något fack; en del postmodernism, en del neoklassicism med tydliga barockpastischer och en god portion programmatisk underhållningsmusik. Mycket välgjord och dessutom elegant framförd av orkesterkvartetten.”

/Lars-Erik Larsson, – Skånskan 11 July 2014

___

DRUM FOR YOUR LIFE:

 

Perc Concerto_Gävle Dagblad_25jan2014Perc Concerto_Arbetarbladet_27jan2014Perc Concerto_krönika_Gävle Dagblad_28jan2014

___

SYMPHONY no 1 (Time Changes):

Symphony no1-Review